TEATER MODULAR [set 3]

teater modular poster

“Teater Modular ketiga ini menampilkan 4 sisi playlet yang berlainan dengan momentum yang tidak jatuh energinya.” – Khairul Kamarul via Twitter

“My first time watching playlets in a warehouse/ an uncontrolled environment. It’s a pretty cool experience.” – Hana Sudradjat via Instagram

“Aku merasakan, aku juga adalah sebahagian daripada pelakon tambahan, iaitu sebagai penonton teater. Keempat-empat set seperti berjalan serentak, tetapi dengan corak yang berbeza. Seperti teater dalam teater?” – Nor Suhada via Instagram

“10 tahun lagi bila ada orang tanya, ‘Ada apa-apa yang kau ingat dalam tahun 2018?’ Aku akan jawab, ‘Bila Izrail tiup api lilin lalu Tsabur jatuh mati dalam Teater Modular.’” – Azrin Fauzi via Twitter

“Who says existentialism and intellectualism is past and foreign?” – Sandee Chew via Instagram

“Penangan Teater Modular dan Ridhwan Saidi ni lain macam. Mana ada orang buat show matinee pukul 10 pagi. Tapi dia buat dan masih full house. Gila!!!!!! Aku kagum!” – Radhi via Twitter

“Teater Modular macam magis. Tongkat sakti dah bertukar pada kaki meja. Merpati dah jadi aktres. Ridhwan Saidi, owner sarkas.” – Kandar Razak via Instagram

“Some indie mind blowing shit I just watched.” – Serena via Twitter

“Gelombang teater melayu moden senantiasa ada pada Teater Modular. Tak salah jadi bualan.” – Sak Don via Twitter

“Sesi bual santai di akhir setiap pementasan mewujudkan dialog antara pengkarya-khalayak; justeru keindahan ruang yang dialami beransur-ansur menenggelamkan audiens ke dalam performans sebelum terus kepada teks.” – Azrin Fauzi, reviu penuh: Teater Modular: Blok-blok Cerita dalam Ledakan Teater Mandiri

“Sejenis kufur nikmat kalau kau ada masa lapang tapi tak pi tengok.” – Mikael Sahaja via Twitter. Reviu penuh di fb: Teater Modular: Enak Dinikmati Begitu Saja

Warehouse arts space KongsiKL hosts novelist Ridhwan Saidi’s ‘Teater Modular’ – The Star (Star2) newspaper article by Rouwen Lin

Making Modular Theatre – BFM podcast interview, Front Row by Sharmilla Ganesan

https://www.mystartr.com/projects/teatermodular3

Senarai penderma/pendukung/penyokong:

Kamariah Jasmani, Remy Eldhani, Ibranor Ibrahim, Tan Cher Kian, Farez Najid / Teater Ekamatra, lemuntea, Flores Chin, Kelvin Wong, Ku Mohd Faiz, Stephen To, EPIC, Puziah Ahmad, Zulaikha Mohammad, David Chin, Nadia Rosli, Al Ibrahim, Alfian Sa’at, Fiona Fluoresen dan Nor Suhada.

IMG_8262IMG_8263